Lessen

Yoga is iets heel persoonlijks. Het gaat namelijk om jou. Of je nu komt omdat je last van je rug hebt, flexibeler wilt worden, rust en ruimte in je hoofd wilt creëren of een spirituele oefening zoekt… Dit kan en mag allemaal. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen die in mijn les komt persoonlijke aandacht krijgt, gezien wordt. Yoga doe je zelf, maar ik zal jou zo goed als kan begeleiden en mijn ervaring en kennis van yoga met jou delen.

Naast de aandacht voor jou als individu vind ik het van groot belang een fijne sfeer te creëren. Een sfeer waarin iedereen zich welkom en vrij voelt. Voor en na de les is er ruimte voor een praatje en een kopje thee. Mocht je geen zin hebben om te praten en in stilte willen genieten van je kopje thee, dan is dat ook prima.

De soort yoga die ik doceer wordt ook wel hatha yoga genoemd. Ha betekent zon en Tha betekent maan. De zon wordt ook wel gezien als vurig, mannelijk, intellectueel en fysiek. De maan is daarentegen koel, vrouwelijk, intuïtief en mentaal. In de lessen is er daarom een combinatie van actieve, speelse en energieke elementen en passieve, verdiepende en verzachtende elementen.

Aanmelden voor een (privé) yogales? Stuur mij een berichtje. In de agenda staat meer informatie over wanneer en waar ik verder les geef. Je bent welkom!


Praktisch

Materiaal – Yogamatten en dekentjes zijn aanwezig. Als je een eigen matje hebt dan kan je deze uiteraard meenemen.
Kleding – Iets dat comfortabel is en vrij om in te bewegen.
Eten – Ideaal gezien wordt yoga op een lege maag beoefend. Met het dagelijkse ritme dat je hebt is dit soms lastig. Probeer twee uur van te voren niet meer te zwaar te eten.
Drinken – Voor en na de les kan je een kopje thee nemen. Tijdens de les kun je beter geen water drinken. Na de les kan je dit weer ruimschoots inhalen door lekker veel water en thee te drinken.
Telefoon – Op stil, vliegtuigstand of uit.

 

Oog