Over

Goed, een korte introductie van mijzelf. Eigenlijk heb ik jou als lezer ontzettend veel te vertellen, want ik raak niet uitgepraat over yoga: ‘Hoi, ik ben Iris en ik ben yogaliefhebber.’
Drie jaar geleden ben ik gestart met het beoefenen van yoga. In een zaaltje tijdens een groepsles in de fitnessschool heb ik mijn eerste les gehad. Deze les deed ontzettend veel met mij en ik ben voor een tijdje deze groepsles iedere week blijven volgen. Als het in een drukkere periode niet lukte te gaan, begon ik het te missen.

Toen ik mijn bachelor Sociologie afgerond had, ben ik in m’n eentje naar Nepal afgereisd. Ik wilde graag een trektocht door de bergen doen en veel yoga, dus Nepal was daar een perfecte bestemming voor. Het was een prachtige ervaring en daarna ben ik veel gaan nadenken over wat ik echt wil en werd het idee om yogadocent te worden geboren. Ik voelde een sterke motivatie om de voordelen die yoga mij brengt te delen met anderen.

Al snel kwam ik terecht bij de Yoga Docent Opleiding in Utrecht van Yogapoint. Daar heb ik een de ‘Basis Hatha Yoga Teacher Course (100hrs)’ gevolgd en volbracht. Deze opleiding heeft een mooie basis gelegd voor het docent-zijn en meer verdieping in mijn eigen yogabeoefening. Toen ik mijn eerste les had gegeven bevestigde dat ik een goede keuze had gemaakt in het worden van yogadocent.

Korte tijd daarna merkte ik dat ik meer wilde leren over yoga, meer skills in het yogadocentenvak, maar ook meer verdieping voor mijzelf. Ik heb toen besloten om nog een opleiding te doen… In India. Daar heb ik de ‘Hatha Yoga Teacher Training Course (200hrs)’ bij Ayuryoga Eco-Ashram gedaan. Wat inhield dat ik een maandlang in een soort klooster voor yoga en meditatie heb gezeten (ook wel een ashram genoemd). Het was een ontzettende leerzame, mooie en intense ervaring (op de fb-pagina kan je hierover lezen) en heeft mijn passie voor yoga, het leren over yoga en yogales geven nog meer aangewakkerd.

Ik heb ervaren wat yoga met je kan doen en dit wil ik graag ook jou laten ervaren. Voor mij is het daarom belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Ik probeer op een zo heldere, transparant mogelijke manier yoga over te brengen.  Je hoeft voor yoga niet flexibel te zijn, op je kop te kunnen staan of een rustige persoon te zijn. Iedereen kan yoga.

 

Oog