Toch maar even een muziekje aan, blijven praten tijdens een gesprek, iemand bellen, nog een keer op je telefoon kijken. Het zijn van die dingen die je misschien wel doet om de stilte op te vullen.  Misschien omdat het gesprek dan anders wat ongemakkelijk aan gaat voelen, of omdat je uberhaupt ongemakkelijk bent met geen…(Read More)

Yogafarts

by

Yes! Eindelijk mag en ga ik een stukje schrijven over iets waar veel mensen zich over schamen, namelijk scheetjes. Ook wel genoemd: ruft, windje, darmgas, poepje, bout of flatus. Ja, ik heb even gegoogled naar alle synoniemen voor het woord scheetje. Ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik. In dit stukje…(Read More)

De eerste les… In de vorige blog heb ik beschreven wat dat met je kan doen, hoe het voelt en wat de reacties zijn. In deze blog zal ik wat praktische zaken bespreken. Op mijn website heb ik een aantal punten beschreven (klik!): ‘’Materiaal – Yogamatten en dekentjes zijn aanwezig. Als je een eigen matje hebt…(Read More)

Regelmatig krijg ik mensen in de les die voor het eerst yoga doen en ik ben altijd nieuwsgierig naar wat iemand drijft om yoga te proberen. Na de les vraag ik soms: Waarom yoga? De antwoorden komen vaak overeen: “Ik wil meer ontspannen’’, ‘’Ik zoek naar een manier om rustiger in mijn hoofd te worden…(Read More)

Volle maan

by

  Er is bijzonder veel aandacht voor de volle maan van vandaag, 14 november 2016. Voor mij een mooie aanleiding om een stukje te schrijven over de maan en over yoga. Ik vind de volle maan namelijk ontzettend mooi, hypnotiserend zelfs. Komende maandag is de maan op haar grootst, althans, zo lijkt het. De maan…(Read More)

Adem

by

Pas las ik een stukje in het boek ‘Een Nieuwe Aarde’ van Eckhart Tolle en dat gaf mij een boost om deze tekst te schrijven. Over een onderwerp dat iedereen kent en iedereen doet, namelijk ademen. Je adem is iets dat vanzelf gaat. Je brein stuurt je lichaam signalen om in-en uit te ademen…(Read More)

PageLines